Henna komt van de plant (lowsonia inemis)

en groeit o.a. in warme landen zoals Marocco, India en Pakistan. Het is daarom dat het in deze landen vaak gebruikt wordt als traditie bij bruiloften, suikerfeesten en andere feestelijke gebeurtenissen. Henna brengt geluk en zolang als de henna op de huid zichtbaar is ben je beschermt en mag je genieten van goede tijden.


Tegenwoordig wordt henna gebruikt door kunstenaars op hippy festivals en op populaire vakantiebestemmingen om mensen te voorzien van een mooi tijdelijke huidversiering.

De pasta wordt aangebracht op de huid en dringt binnen op de bovenste huidcellen. Na een paar uur brokkelt de droog geworden henna van de huid en laat een lichte oranje kleur achter. De volgende dag verandert de keur van licht oranje naar amber kleur.


Omdat je huidcellen zich constant vernieuwen zal de hennatattoo ook na 10 tot 20 dgn vervagen en uiteindelijk weer verdwijnen.


Dit is een van de voordelen van een tijdelijke tattoo. Je zit er niet voor altijd aan vast. Je bent weer in de gelegenheid om een nieuw ontwerp te kiezen.Wat bij een permanente tattoo niet mogelijk is.